dentist3.jpg
dentist3.jpg

Hammasimplantti


Hammasimplantit

SCROLL DOWN

Hammasimplantti


Hammasimplantit

Hammasimplantti on leukaluuhun kiinnitettävä keinojuuri. Yleensä keinojuuret valmistetaan kudosystävällisestä titaanista, jota käytetään laajasti ortopediassa. Implantti mukautuu ja kiinnittyy leukaluuhun muutamassa kuukaudessa. Keinojuurella korvattu hammas toimii purennassa kuten oma hammas ja tuntuu hyvin luonnolliselta. Implanttien avulla voidaan korvata proteettisesti joko yksi tai useampia hampaita. Implantteihin on mahdollista kiinnittää myös kruunuja, siltoja tai irtoproteeseja. Hammasimplantin kotihoito on yhtä helppoa kuin luonnollisen hampaan. Keinojuurena käytetään sveitsiläisiä Straumann-implantteja, niiden kirurgisia ja proteettisia komponentteja sekä sertifioitua laboratoriota. Hoidossa ei omiin hampaisiisi kosketa lainkaan. Mitään tarvetta terveiden hampaiden poraamiseen ei ole.

Hammasimplantti voidaan asentaa vain terveeseen suuhun, joten mahdolliset muut ongelmat suussa on hoidettava ensin kuntoon. Esimerkiksi diabetes tai tupakkariippuvuus voivat estää implantin asennuksen. Implantointialueella täytyy olla myös tarpeeksi luuta, jotta implantti voidaan asentaa. Luuta voi kuitenkin lisätä esimerkiksi luusiirteellä tai luun korvikkeella. Implantteja ei voida asentaa, mikäli leuan kasvu on yhä kesken. Irtoproteesin käyttäjän täytyy myös varautua olemaan ilman proteesia noin kahden viikon ajan, jotta ruuvit ehtivät kiinnittyä leukaluuhun kunnolla. Uusia implanttihampaita tulee hoitaa yhtä huolella kuin omia hampaitaan, ja niiden kunto on hyvä tarkastaa säännöllisin väliajoin.

Hampaat vaikuttavat syömiseen, puheeseen sekä poskien ja huulten tukemiseen. Puuttuva hammas heikentää pureskelukykyä, ja kuormittaa jäljellä olevia hampaita liiallisesti. Puuttuva hammas kannattaakin usein korvata implantilla, sillä se on pitkäaikainen ja kestävä ratkaisu, joka ehkäisee tehokkaasti tulevaisuudessa mahdollisia kipuja sekä esteettisiä ongelmia.